Unieke mousserende wijn op basis van appels, eigen geproduceerde druiven en vlierbloesemsiroop.
De naam “Zientje” is een herinnering aan de arme bosbewoonster uit de 20ste eeuw die nabij de wijngaarden & appelbomen van het domein woonde, in het Hellegatbos.
Ideaal als aperitief, bij witte schimmelkaas of bij een nagerechten- of fruitbuffet. Te degusteren o.a. www.dejonkman.be, www.lameunerie.be, www.pakhuis.be.
Specificaties van de wijn:
- Samenstelling: Kerner druif, appelen, vlierbloesem
- Beschermde Oorsprongsbenaming: Heuvelland.
- Vinificatie: Méthode Traditionnelle, 9 maanden sur lattes.
- Bodem: droge zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
- Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
- Duurzame wijnbouw: ontbladeren, 5 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels tegen de natuurlijke predatoren, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.