sticker

Bacquaert Brut

Méthode Traditionnelle, Brut

Bacquaert Brut wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir, en bevat 12,5% alcohol. Het is een gastronomische mousserende wijn, die naast het aperitief ook als inleidende wijn bij een voorgerecht kan dienen.

De naam van deze cuvée komt van de traditie dat in de familie Bacquaert mousserende wijnen werden gemaakt. Tot een tiental jaar geleden werd Champagne Bacquaert geproduceerd in Damery door Françoise Bacquaert. Daarna werd de traditie verder gezet op het domein Entre-Deux-Monts en zo ontstond de Bacquaert Brut uit het Heuvelland.

Specificaties wijn

Proefnotities

  • Lichtgele robe, briljant met een dunne viscositeit
  • Eerst een fijne citrustoets verweven met rijper pitfruit. Nadien komen de aroma's van de autolyse de complexiteit ondersteunen. 
  • Verfrissende mousserende wijn die gedragen wordt door een fijne aciditeit die blijft aanhouden
  • De lichte dosage en een fijn bittertje ervaren we in de finale
Proefnotities

Vinificatie

Méthode Traditionnelle en 30 maanden "sur lattes", 35% reservewijn en gelagerd op Franse en Amerikaanse eik. 

Vinificatie

Wijnbouw en terroir

Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.

Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.

Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.

Wijnbouw en terroir

Ecologische voetafdruk

Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)

  • Zonnepanelen
  • Gebruik van regenwater
  • Gerecycleerd karton voor de wijndozen
  • Gebruik van lichte wijnflessen
  • Verregaande isolatie van de gebouwen
  • Verhakselen en hergebruik van snoeihout
  • Combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren
Ecologische voetafdruk

Food pairing

Aperitief met hapjes, ook koude en warme vis. Serveren aan 10°C.

Food pairing

Prijzen / Medailles

Prijzen / medailles
"De Bacquaert Brut is aangenaam en toegankelijk, maar heeft genoeg diepgang om ook bij doorgewinterde crémant- en champagneliefhebbers interesse te wekken." Kristel Balcaen - Wine Lady of the year, Champagne Ambassador BE
"Wanneer de Bacquaert brut als één van de beste mousserende wijnen werd gekozen in een blinde degustatie tussen allemaal topchampagnes, dan besef je pas hoe goed deze wijn is!" Sommelier Hannes Desmedt - Wine Blend

Dat smaakt naar meer...

Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.

Witte wijnen

Rode wijnen

Versterkte wijnen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×