Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Méthode Traditionnelle, Brut
Bacquaert Brut wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir, en bevat 12,5% alcohol. Het is een gastronomische mousserende wijn, die naast het aperitief ook als inleidende wijn bij een voorgerecht kan dienen.
De naam van deze cuvée komt van de traditie dat in de familie Bacquaert mousserende wijnen werden gemaakt. Tot een tiental jaar geleden werd Champagne Bacquaert geproduceerd in Damery door Françoise Bacquaert. Daarna werd de traditie verder gezet op het domein Entre-Deux-Monts en zo ontstond de Bacquaert Brut uit het Heuvelland.
De Bacquaert is direct op dronk en is best te nuttigen binnen het jaar.
Méthode Traditionnelle en 30 maanden "sur lattes", 35% reservewijn en gelagerd op Franse en Amerikaanse eik.
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
Aperitief met hapjes, ook koude en warme vis. Serveren aan 10°C.
Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now