Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Witte wijn
De Quatre Cépages wordt gemaakt van Chardonnay, Auxerrois, Pinot Noir en Meunier en bevat 12% alcohol.
Jaargang: 2023
De Quatre Cépages is direct op dronk en is best te nuttigen binnen de 2 jaar.
Fermentatie/rijping: zachte persing met pneumatische pers, gisting op 15-16°C. Vier maanden lagering op fijne droesem in inoxen cuves, bâtonnage op inox.
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
Breed inzetbaar zoals aperitief, Poperingse hennepot, salades, zeevruchten, asperges, tomaat garnaal, gebakken zeetong,... Serveren aan 10°C.
Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now