We hebben nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar staan.
Rode wijn - Bergerac
Rouge² wordt gemaakt van Merlot, Malbec en Cabernet Sauvignon, en bevat 13,5% alcohol.
De Rouge² wordt niet gemaakt bij ons op het domein maar is het resultaat van de samenwerking tussen twee vrienden, twee wijnbouwers uit twee verschillende landen: Gaëlle Reynou-Gravier van « Domaine de Perreau » en Martin Bacquaert van wijndomein « Entre-Deux-Monts ». Samen hebben ze deze cuvée ontwikkeld op prachtige percelen van Montravel (op een boogscheut van Saint Emilion).
Een helder nog purperrode wijn met heel veel rood en zwart fruit, en ook lichte kirschimpressie in de neus. De aanzet is strak. We proeven een medium bodied rode wijn met zachte tannines en rijper fruit en wat kruidigheid als mondaroma's.
Bewaarpotentieel van 6 jaar.
Wijn afkomstig van de oudste percelen en met een hoge plantdichtheid. De assemblage van de Merlot, Malbec en Cabernet Sauvignon, de gekende druivensoorten uit de Sud-Ouest, zorgt voor een wijn met een grote complexiteit. Rijping op houten vaten van 3 jaar oud gedurende 8 maanden.
Breed inzetbaar in de verfijnde keuken, rood vlees, barbecue. Serveren aan 16°C.
Bodem: kalkhoudende klei
Klimaat: gematigd warm klimaat met invloed van de Atlantische Oceaan
Duurzame wijnbouw: Certificatie Terra Vitis sinds 2014. Terra Vitis integreert een combinatie van maatregelen voor het onderhoud en de ontwikkeling van de biodiversiteit van wijnlandschappen en van een levendig landschap.
We hebben nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar staan.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now