Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Witte wijn
De Chardonnay wordt 100% van Chardonnaydruiven gemaakt, en bevat 12% alcohol.
Een elegante verfijnde chardonnay die breed inzetbaar is met visgerechten in saus, met kreeft ...
Jaargang: 2023
De Chardonnay is direct op dronk en is best te nuttigen binnen de 4 jaar.
Fermentatie/rijping: zachte persing met pneumatische pers, gisting op 15-16°C. 12 maanden houtlagering in Franse eiken vaten van 3 à 6 jaar oud.
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
Door de fijne zuren, frisse toetsen en houtgelagerde smaakinvloeden is deze wijn uiterst breed gastronomisch inzetbaar. Denk hierbij aan gerechten met een geroosterde, gerookte of gegrilde bereiding met gevogelte en wit vlees, witte noordzeevissen, aardse ingrediënten (grondwitloof, bieten, knolselder, champignons) of verfijnde schaal- en schelpdieren (kreeft, sint-jacobsschelpen, krab). Ga bij de bereidingen ook steeds op zoek naar een kleine bittere en zure invloed zodanig dat de wijn met het volledige gerecht kan matchen.
Serveren aan 10°C, in een groot glas of karaferen.
Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now