Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Méthode Traditionnelle, Brut Rosé
Wiscoutre Rosé wordt gemaakt van Chardonnay, Auxerrois en Acolon.
De naam 'Wiscoutre' verwijst naar de oude Franksiche benaming van het dorp Westouter waar de wijn gemaakt wordt. Deze originele, frisse en aromatische mousserende wijn leent zich perfect als aperitief.
De Wiscoutre Rosé is direct op dronk en is best te nuttigen binnen het jaar.
Bij het uitschenken mooie explosie in het glas met fijne belletjes die blijven komen. Het kroontje is blijvend aanwezig.
Méthode Traditionnelle en 30 maanden "sur lattes". Rosé d'assemblage. Brut Dosage 6-8 g. Deze mousserende wijn krijgt het officiële 'BelBul' label.
Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee
Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost
Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)
Perfect als apéritief of bij frisse zalmbereidingen, sushi, rundscarpaccio, vitello tonnato, pasta met zeevruchten, vegetarische frisse salades. Bij twijfel is er een gemakkelijke regel door namelijk op zoek te gaan naar ingrediënten die ook een roze kleur hebben zoals roze peper, pompelmoes, scampi, zalm, krab, kreeft en rundscarpaccio.
Serveren aan 8°C.
Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now
