EDM

Blanc de Blancs

Blanc de Blancs...? 

Op een fles bubbels zag je misschien al eens de term Blanc de Blancs. Of Blanc de Noirs? Deze termen vertellen je iets over de druiven waarvan de wijnbouwer wijn maakte. De letterlijke vertaling van Blanc de Blancs is 'wit van wit', en betekent dus dat het gaat om een witte wijn gemaakt van witte druiven. Een Blanc de Noirs is dan witte wijn enkel van blauwe druiven gemaakt. 

De Wiscoutre Blanc de Blancs bestaat uit Chardonnay en Auxerrois. Het gaat om een witte wijn van twee witte rassen, dus een Blanc de Blancs!

Een Blanc de Blancs mousserende wijn heeft meestal veel fraîcheur en aroma's van vers fruit. In de strikte zin bestaat een Blanc de Blancs enkel uit Chardonnay druiven. Dat principe komt overgewaaid uit de Champagnestreek, waar Chardonnay de belangrijkste witte variëteit is. In de brede zin van het begrip gaat het om alle witte druivenrassen. 

Blanc de Noirs

Het druivensap van witte en blauwe druiven hebben dezelfde transparante kleur. Bij het maken van een Blanc de Noirs is het dus belangrijk dat de blauwe druivenschil geen kleur kan afgeven op het sap. Door de blauwe druiven meteen te persen, kun je dus perfect een witte wijn maken van blauwe druiven: een Blanc de Noirs!

Entre-Deux-Monts produceert (nog) geen mousserende Blanc de Noirs, maar wel een witte wijn gemaakt van blauwe rassen. De Pinot La Douve 2021 bestaat uit Pinot Gris, Pinot Noir en Meunier. 

Envie de vivre l’expérience EDM ? Découvrez ici nos visites ou contactez-nous pour une visite personnalisée.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×