EDM

Wine Talk: Carine Hoedt

  • Wijnresto Merlijn
  • Sommelier en gastvrouw
  • Genomineerd ‘Sommelier of the year’ 2016
Foto: teamchefs.be

Hoe zie jij de toekomst voor Belgische wijn? 

Wetende dat op vandaag ons Belgisch wijnareaal meer dan 600 ha aanplant (nog niet alles in productie) en meer dan 400 wijnbouwers (hobbymatig en professioneel) bedraagt, stemt mij dit bijzonder optimistisch voor de toekomst. De verschillende beroepsverenigingen, cursussen, uitwisseling en samenwerking tussen gepassioneerde wijnbouwers kunnen mee helpen zorgen voor een prima premium kwaliteit. 

In onze cool-climate regio, worden er ook wijnen geproduceerd met een bepaale spanning door de noordelijke zuren, hoge drinkability. Naar mijn gevoel bijzonder belangrijk! Ondertussen worden ook heel wat verschillende types en stijlen op de markt gebracht, meestal met succes, en met verrassende mogelijkheden qua food pairing. Als we verder goede jaargangen blijven genieten (weinig voorjaarsvorst, genoeg zonuren, bij tijd en wijle wat regen) wordt België op wijngebied een winehotspot(je). Het oenotoerisme wordt gretig en terecht verder ontwikkeld. Een wijngaard geeft dan ook een instant vakantiegevoel in het huidige lokaal verhaal. 

Hoe ervaar je Belgische wijn, of specifiek Entre-Deux-Monts in jouw zaak? 

Onze selectie Belgische wijnen (sommige ook per glas) worden steevast verwonderend goed onthaald door de gasten. Vooral als wij correcte schenktemperaturen en glazen hanteren, en ook duiding geven. Aangezien de meeste gasten bij ons 'goede rode wijn' linken aan een intens gekleurde en tanninerijke wijn, is Pinot Noir het moeilijkste verhaal. De bubbels zijn volgens mij absolute winnaars. Entre-Deux-Monts geniet ondertussen een waardige naamsbekendheid in onze parelende wereld. Wij zijn ook zeer overtuigde Vintage Heuvelland Ambassadeurs en genieten er enorm van om Belgische wijn te serveren. 

Wat is jouw favoriete EDM-wijn? 

Zonder twijfel de Wiscoutre Blanc de Blancs. Perfecte prijs-kwaliteit!

 

 

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×