sticker

Mon Rouge

Rode wijn

De Mon Rouge verwijst naar de Mont Rouge, of Rodeberg, die heel belangrijk is voor Entre-Deux-Monts. Zonder de Rodeberg, zat EDM niet tussen twee bergen. De berg kreeg z'n naam door het feit dat er in de bodem veel ijzerzandsteen aanwezig is. Het ijzer in de grond reageert met het regenwater en krijgt een roestig rode kleur af. Dat ijzerzandsteen is een veelbepalende factor van de bodem waar de wijnranken op staan. 

Momenteel is de Mon Rouge niet meer voorradig.

Specificaties wijn

Proefnotities

  • Kleur: paarsrode schijn
  • In de neus: rood en zwart fruit zoals framboos, braambes en cassis, fijne florale toets en na walsen een delicate houtimpressie
  • in de mond: vooral fris bosfruit zoals aardbei, kersen, framboos. Frisse rode wijn.
Proefnotities

Vinificatie

10 dagen schilgisting, 10 maanden op Franse eiken vaten van 3 jaar oud

Vinificatie

Wijnbouw en terroir

  • bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
  • Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
  • Duurzamewijnbouw: ontbladeren,groene oogst, 5 kmstreekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.
Wijnbouw en terroir

Ecologische voetafdruk

Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife te Leuven): zonnepanelen, gebruik van regenwater, gerecycleerd karton voor de dozen van de wijn, gebruik van lichte wijnflessen, verregaande isolatie van de gebouwen, verhakselen en hergebruik van snoeihout, combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren.

Ecologische voetafdruk

Food pairing

Goed combineerbaar bij rood vlees en gevogelte.

Serveertemperatuur: 14-16°C

Food pairing
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×