sticker

Kerner

Witte wijn

De Kerner wordt 100% van Kernerdruiven gemaakt, en bevat 12,5% alcohol.

Kerner is een minder gekende druivensoort, het is een kruising van de Riesling en de Trollinger. In de warme wijnjaren slagen we erin om een kwaliteitsvolle witte wijn te maken met deze edele druif. In de andere jaren, wordt deze druif ingezet voor de mousserende wijn Wiscoutre.

Specificaties wijn

Proefnotities

  • Kleur: lichtgeel met groene schijn, helder en briljant
  • Neus: zuiver en mineralig, met aroma's van groene appel en tuinkruiden, passievrucht en lychee
  • Mond: zacht in de aanzet, fris en elegant, aromatische structuur, mooie lengte
Proefnotities

Vinificatie

Fermentatie/rijping: zachte persing met pneumatische pers, gisting op 15-16°C. Negen maanden lagering op fijne droesem in inoxen cuves, bâtonnage op inox. 

Vinificatie

Wijnbouw en terroir

Bodem: zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen, silexkeien en -grind. Hieronder goed drainerende lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.

Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.

Duurzame wijnbouw: ontbladeren, groene oogst, 10 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels om natuurlijke predatoren aan te trekken, inzaaien van gras tegen erosie, gebruik van compost.

Wijnbouw en terroir

Ecologische voetafdruk

Minimalisering van ecologische voetafdruk (Certificatie Carbon Footprint door Ecolife Leuven)

  • Zonnepanelen
  • Gebruik van regenwater
  • Gerecycleerd karton voor de wijndozen
  • Gebruik van lichte wijnflessen
  • Verregaande isolatie van de gebouwen
  • Verhakselen en hergebruik van snoeihout
  • Combineren van verschillende acties in de wijngaard om verbruik van diesel te minimaliseren
Ecologische voetafdruk

Food pairing

  • Aperitief
  • Frisse salades, geitenkaas, tomaat garnaal
  • Schaal-en schelpdieren

Serveren aan 10°C.

Food pairing

Prijzen / medailles

Nog vragen

Prijzen / medailles

Dat smaakt naar meer...

Er staan nog tal van andere mousserende, witte, rode en versterkte wijnen voor je klaar.

Mousserende wijnen

Rode wijnen

Versterkte wijnen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×