Wiscoutre

Dit is de eerste mousserende wijn die het domein produceert sinds 2009, met als rode draad het druivenras Kerner in de assemblage. Bijna jaarlijks valt deze wijnen in de prijzen. ‘Wiscoutre’ verwijst naar de oud Frankische benaming van het dorp Westouter waar de wijn gemaakt wordt.
Deze frisse en aromatische mousserende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode, leent zich perfect als aperitief.

Proef deze uitstekende aperitief o.a. bij Va Et Vient, Restaurant Pegasus, Holy Food Market

Specificaties van de wijn:

  • Druivenvariëteit: Kerner en Chardonnay
  • Beschermde Oorsprongsbenaming: Vlaamse Mousserende Kwaliteitswijn
  • Vinificatie: Méthode Traditionnelle, 20 maanden sur lattes
  • Bodem: droge zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen en silexkeien en –grint. Hieronder goed drainerend lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
  • Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee
  • Duurzame wijnbouw: ontbladeren, 5 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels tegen de natuurlijke predatoren, inzaaien van gras tegen erosie.