Kerner

Kerner is een minder gekende druivensoort, het is een kruising van de Riesling en de Trollinger. In de warme wijnjaren slagen we erin om een kwaliteitsvolle witte wijn te maken met deze edele druif. In de andere jaren, wordt deze druif ingezet voor de mousserende wijn Wiscoutre.

Deze fijne witte wijn suggereren we als aperitief en bij schaal- en schelpdieren.

Specificaties van de wijn:

  • Druivenvariëteit: Kerner
  • Regio: Heuvelland
  • Vinificatie: temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting, negen maanden lagering op fijne droesem in inoxen cuves, batonnage op inox.
  • Bodem: droge zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen en silexkeien en –grint. Hieronder goed drainerend lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
  • Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee.
  • Duurzame wijnbouw: ontbladeren, 5 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels tegen de natuurlijke predatoren, inzaaien van gras tegen erosie.