Bacquaert

De naam van deze cuvée komt van de traditie dat in de familie Bacquaert mousserende wijnen werden gemaakt. Tot een tiental jaar geleden werd Champagne Bacquaert geproduceerd door Françoise Bacquaert. Daarna werd de traditie verder gezet op het domein Entre-Deux-Monts en zo ontstond de Bacquaert Brut uit het Heuvelland.
Deze klassieke, mondvullende en vineuse mousserende wijn kan geserveerd worden met hapjes, koude en warme vis.

Proef deze uitstekende bubbel o.a. bij Sel Gris, Willem HieleWasserette

Specificaties van de wijn:

  • Druivenvariëteit: Pinot Noir en Chardonnay.
  • Beschermde Oorsprongsbenaming: Vlaamse Mousserende Kwaliteitswijn.
  • Vinificatie: Méthode Traditionnelle en 24 maanden “sur lattes”, groot aandeel reservewijn gelagerd op Franse en Amerikaanse eik.
  • Bodem: droge zandleem gemengd met Diestiaans zand, ijzerzandsteen en silexkeien en –grint. Hieronder goed drainerend lagen van Lediaans en Paniseliaans zand.
  • Klimaat: koel gematigd met invloed van de Noordzee
  • Duurzame wijnbouw: ontbladeren, 5 km streekeigen hagen en inzaaien van bloemenmengsels tegen de natuurlijke predatoren, inzaaien van gras tegen erosie.